Voor kinderen

Elk kind is een KANjer. Ook jij!

Leuk dat je op de website van KANjer kinderfysio kijkt!

Is er iets waar je hulp bij nodig hebt? Wil je beter kunnen sporten, spelen, schrijven of andere bewegingen beter kunnen doen?

KANjer kinderfysio helpt  jou hierbij met veel plezier en geduld.

Je zult wel vragen hebben. Hieronder vind je de antwoorden:

Angelique is een kinderfysiotherapeut die zelf 2 zonen heeft die al studeren.

Ze vindt haar werk heel erg leuk en probeert de behandeling voor ieder kind dat bij haar komt, zo leuk mogelijk te maken.

Angelique werkt al meer dan 25 jaar met kinderen en is zelf ook nog juf voor fysio’s die kinderfysio willen worden. 

Ze heeft een lieve hond die Puck heet en waar ze graag mee frisbeet en tennist. Zelf knutselt, kookt en speelt ze nog graag! Ze zit op tennis, fietst op haar racefiets en als het winter is schaatst en skiet ze graag.

Jouw ouders hebben voor jou een afspraak gemaakt bij Angelique omdat zij of jouw juf zien dat iets voor jou niet zo goed of moeilijk gaat. Jijzelf ziet misschien niet direct wat het probleem is, maar samen met jouw ouders, juf/meester zullen we bespreken wat zij zien en of jij dat herkent.

Je komt met je vader of moeder naar Angelique toe. Dan gaan we eerst even praten.

Angelique stelt dan vragen zoals:

  • weet jij waarom je vandaag bij me bent?
  • Waar ben je goed in? Bijvoorbeeld bij de gymles?
  • Zijn er dingen die je moeilijk vindt?
  • Zijn er dingen die je graag beter wilt kunnen?
  • Heb je pijn als je beweegt?
  • In welke groep zit je?

Daarna begint Angelique het onderzoek waarbij ze kijkt hoe je beweegt en doet ze allemaal testjes (vaak zijn dat best leuke spelletjes). Al die testjes en informatie kun je zien als puzzelstukjes.

Angelique probeert dan samen met jou en je ouders de puzzelstukjes samen te passen tot een mooi geheel. Als dat lukt dan weten we wat het ”probleem” is, en of Angelique daar als kinderfysio bij kan helpen.

We gaan dan samen bedenken wat je doelen zijn voor de therapie en Angelique maakt daarvoor een plannetje. Dan kun jij bij Angelique therapie krijgen.

Dat hangt ervan af wat jouw “probleem” is. Stel dat je last hebt van je rug of je knie dan zal Angelique dat deel van je lichaam wel kort bloot moeten zien en onderzoeken. Je kunt je dan uitkleden waarbij je je ondergoed gewoon aan houdt. Je mag ook sportkleren meenemen; een korte broek of rokje.

Maar als je bijvoorbeeld komt om mooier te leren schrijven dan mag je natuurlijk je kleren gewoon aanhouden!

De eerste keer duurt vaak 45 minuten tot een uur. De behandelingen daarna duren een half uur.

Je hoeft niet bang te zijn, want Angelique weet precies wat jij wel en niet kan. Als het dan toch wat moeilijker wordt, dan kan zij jou goed helpen en steunen om bijvoorbeeld toch in het wandrek te klimmen.

Als je bij Angelique komt omdat je knie of je enkel bijvoorbeeld pijn doet dan moet ze daar wel mee gaan bewegen.

Ze spreekt altijd met je af dat jij stop mag zeggen als iets pijn doet. Angelique zal dan ook altijd naar je luisteren!

Als we begonnen zijn met de therapie dan mag je best soms iemand meenemen. Soms moeten ze even toekijken, maar Angelique verzint altijd een manier waarop je samen met ze een leuk spel kunt doen of samen kunt oefenen.

Samen is het vaak leuker maar heel soms zijn broertjes, zusjes of vriendjes te druk en leiden ze te veel af. Dan kunnen ze beter in de wachtkamer wachten.

Soms krijg jij huiswerk mee. De oefeningen die jij thuis moet doen duren hooguit 10 minuten. Dat is toch een “makkie”?

Ik werk op een fijne plek waar allerlei leuke materialen en spelletjes zijn. Samen gebruiken we dan onze fantasie om de dingen die we gaan oefenen voor jou leuk te maken.

De meeste kinderen vinden therapie zo leuk dat ze het jammer vinden dat het klaar is als de doelen zijn gehaald!

Omdat ik vind dat je met kinderen veel meer lol kan beleven. Daardoor leren ze lekker snel.

Als kinderen weer helemaal trots op zichzelf worden en een KANjer zijn, dan ben ik ook helemaal blij en trots!

Dit vinden andere KANjers:

Heleen, 10 jaar

Lieve Angeliek,                                         ik vind jou slim omdat jij als eerste mijn trucje door had! Nu snappen anderen ook dat ik spellen moeilijk vind en hoef niet meer ekspres slordig te schrijven. Ook juf kan nu alles goed lezen.                                   Dank je wel! 

Nick, 8 jaar

Angelique had snel door waarom mijn knieën steeds sneller pijn deden bij hockey. Ik kreeg zooltjes en oefeningen die ik kon doen terwijl ik mijn tanden poetste of met mijn broertje een wedstrijdje deed. Al heel snel kon ik weer alles zonder dat het pijn deed!

Pieter, 14 jaar

Leuk je te ontmoeten! Heb je nog andere vragen...