Over KANjer

Eerst even voorstellen

Wij zijn Angelique Mulder-Brouwer en Pauline van Es. Angelique is de eigenaresse van KANjer kinderfysio (rechts op de foto). Pauline liep eerst stage bij Angelique en dit beviel zo goed dat ze sinds mei 2022 ook bij KANjer kinderfysio werkt. Hieronder stellen wij onszelf verder voor.

Angelique Mulder-Brouwer, Master Kinderfysiotherapeut sinds 2012. In 2020 nam ik de kinderfysiotherapie praktijk over van Olga Ottervanger.

Sinds 1998 werk ik als kinderfysiotherapeute. Ik heb een erg brede ervaring in zowel Nederland als het buitenland.

Voordat ik KANjer kinderfysio startte, werkte ik 11 jaar in Hilversum, Utrecht, Naarden en Bussum als kinderfysiotherapeute in de eerste lijn. Ik heb o.a. binnen het speciaal onderwijs, vroegdiagnostiek kleutergroepen en de Internationale scholen in Hilversum en Utrecht gewerkt.

Daarvoor werkte ik 15 jaar in het buitenland (waaronder 7 jaar in de kinderrevalidatie in Londen).

Naast mijn werk als kinderfysiotherapeute ben ik betrokken bij de masteropleiding kinderfysiotherapie als stage begeleider en in verschillende onderzoekstrajecten. De afwisseling tussen onderzoek, onderwijs en praktijk houdt me gemotiveerd en enthousiast voor mijn mooie vak!

Spelenderwijs en toch doelgericht en effectief werken met kinderen en hun ouders inspireert mij; niets is zo motiverend als een kind te zien glimmen van trots en plezier als het onder mijn begeleiding iets leert!

Ik ben getrouwd en heb 2 zonen die allebei studeren en intensief roeien. Sport en bewegen speelt een belangrijke rol in ons gezin. Zelf tennis ik graag, doe aan yoga, fiets op mijn racefiets, ski en wandel met onze hond. Ik ben creatief; knutsel, kook en lees graag.

Angelique Mulder-Brouwer

a.mulder@kanjerkinderfysio.nl

LinkedIn profiel

BIG- registratie: 39042095604

Keurmerk Fysiotherapie: 39042095604

Pauline van Es, gezondheidswetenschapper, fysiotherapeut sinds 2008 en kinderfysiotherapeut in opleiding aan de masteropleiding in Utrecht.

Ik ben in eerste instantie afgestudeerd als Gezondheidswetenschapper, gespecialiseerd in beweging. Als onderdeel van de opleiding deed ik 6 maanden wetenschappelijk onderzoek in een revalidatiecentrum in Australië, wat mij erg nieuwsgierig maakte naar de ‘behandelende kant’ van bewegingsproblemen.

Na deze opleiding ben ik fysiotherapeut geworden en daarna heb ik gewerkt als wetenschappelijk onderzoeker bij het Erasmus MC. Vervolgens verhuisde ik mijn gezin naar Aruba om daar een aantal jaren te werken.

Inmiddels volg ik de masteropleiding Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht; een vak dat helemaal bij me past! Ik vind het belangrijk om bij ieder kind te benadrukken wat er goed gaat. Ook sluit ik in de behandeling aan bij de interesses van het kind, zodat het leuk is om te leren en oefenen!

In mijn vrije tijd lees en reis ik graag, doe ik aan trimhockey en sta ik voor mijn kinderen regelmatig langs de lijn van het hockeyveld. Ons gezin bestaat uit 5 kinderen; 3 zijn in de basisschoolleeftijd en 2 studeren al.

Pauline van Es

p.vanes@kanjerkinderfysio.nl

BIG- registratie: 09910007704

Wat de kinderfysiotherapeut doet

Als kinderfysio zoeken wij naar de kracht van ieder kind om ze te leren beter te bewegen. De strategie die het kind zelf intuïtief kiest is een goed uitgangspunt om aan te sluiten bij de belevingswereld en de verwachtingen van het kind. 

Met leuke en kindvriendelijke materialen oefenen we heel speels en gevarieerd, zodat het kind met plezier beter leert te bewegen en functioneren.     

We behandelen baby’s, peuters, kleuters en (jonge) kinderen van 0-18 jaar. Dat kunnen kinderen zijn die moeite hebben om mee te komen op lichamelijk vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak: als kinderen lichamelijk onhandig zijn, worden ze bij sport en spel vaak buitengesloten. 

We werken samen met de kinderen en eventueel met ouders en leerkrachten, om ze weer beter te laten functioneren. Daardoor kunnen ze op school weer meespelen, of hebben zij meer kans op succes bij sporten.

Zo werkt KANjer

KANjer kinderfysio biedt individuele kinderfysiotherapie in de praktijk, aan huis en op school aan.  Elk kind is uniek en verdient dus ook een unieke aanpak om een Kanjer te worden en zich een Kanjer te voelen!

Van “Kan Je?” naar “Kan Ik!” lukt alleen met goede diagnostiek.

Wat neem ik de eerste behandeling mee?

  • Identiteitskaart of paspoort en verzekeringspas van je kind
  • Eventueel de verwijzing en een filmpje waarop het probleem van je kind te zien is

Het onderzoek/ diagnostiek

  • Op een manier die past bij het kind en zijn leeftijd
  • Met gestandaardiseerde  meetinstrumenten (testen) en vragenlijsten waarmee de motoriek en sensorische informatie verwerking in kaart gebracht worden
  • Naar aanleiding hiervan wordt een passend behandelplan opgesteld
  • Daarna volgt een individueel afgestemd behandelvoorstel dat na instemming wordt uitgevoerd
  • Lees verder onder meten is weten waar de belangrijkste testen zijn samengevat en uitgelegd

De behandeling

  • Het kind krijgt de meest professionele behandeling, vooral bewegingstherapie
  • Hierbij wordt creatief gebruik gemaakt van oefen- en spelmateriaal
  • De behandeling is gericht op hulpvraag en hierbij wordt met behandeldoelen en een behandelplan gewerkt
  • De voortgang van jouw kind wordt geëvalueerd en afgestemd met de ouder

Waar?

  • Kinderen van 0 tot ongeveer 2 jaar kunnen aan huis onderzocht en behandeld
  • Vanaf ongeveer 2 jaar vindt onderzoek en behandeling (waar mogelijk) plaats in de praktijk
  • Bezoek aan school of kinderdagverblijf kan in het onderzoek van toegevoegde waarde zijn